Woensdag 11 december stelde de gemeente Heist-op-den-Berg en Kempens Karakter het eerste boek voor uit de publicatiereeks Het Vergeten Slagveld.

Drie jaar geleden organiseerde het Heists gemeentearchief i.s.m. de bibliotheek een fototentoonstelling van alle Heistse soldaten die waren omgekomen in de Eerste Wereldoorlog. Van elk van hen werd een portret afgebeeld met daaronder de naam, woonplaats, geboortejaar, overlijdensplaats en -datum. Voor de slachtoffers waarvan geen foto werd teruggevonden werd er een klaproos genomen, het symbool van de Eerste Wereldoorlog.

Deze tentoonstelling werd nu, naar aanleiding van 100 jaar Groote Oorlog, gebundeld in het boek Heistse gesneuvelde soldaten in de Eerste Wereldoorlog. Bij het openen van het boek zie je een groene klaproos, zij is nog niet in de bloei en zal ook nooit bloeien… Het boek telt 14 hoofdstukken waarin de gesneuvelden chronologisch worden voorgesteld met een minibiografie van een 10-tal regels. Hierin wordt kort de familiale en sociale context geschetst en, voor zover geweten, hoe ze om het leven zijn gekomen.

Verslag & foto's : Jolien Van Noten / Nnieuws